Oszlár

Ország: Magyarország

Tiszai szakasz: Közép – Tisza

Település leírása:

Oszlár Borsod-Abaúj-Zemplén megye dél-keleti részén, a csodálatos természeti környezetű Holt-Tisza partján, Tiszaújvárostól alig 8 km-re, Miskolctól mintegy 35 km-re fekvő kis település.
Közúton több útvonalról is kedvezően megközelíthető: Budapest-Füzesabony-Polgár-Debrecen viszonylatú M3-as autópályáról a hejőkürti leágazásnál lehajtva /3 km-re/. A Tiszaújváros felé haladó 35-ös útról két letéréssel is megközelíthető a falu: Sajószögednél lévő elágazásnál Hejőbábán keresztül, vagy a tiszaújvárosi elágazásnál Tiszapalkonyán keresztül.
A településnek közvetlen vasútállomása nincs, de a Tiszaújváros-Nyékládháza vonalon Tiszaújváros állomáson kell leszállni, ahonnan a település busszal közelíthető meg.
Az M3 autópálya a csomópontjaival együtt a Nemzeti Autópálya Rt. beruházásában valósult meg, mely 2002. november 25-én, míg az Oszlárt és Tiszapalkonyát  elkerülő út 2006 szeptemberében került forgalomba helyezésre.Az elkerülő út elkészültéig nagyon megnövekedett a község átmenő forgalma, ma viszont már szinte pihenőövezetben érezheti magát a lakosság.
Miskolcról, valamint Tiszaújvárosról naponta több buszjárat közlekedik, mely a települést a megyeszékhellyel és a megye egyik legdinamikusabban fejlődő városával szorosan összekapcsolja.
A helyi tömegközlekedés a közutakra terhelődik.A tömegközlekedés nagy részét a VOLÁN helyközi autóbusz járatai bonyolítják, illetve a falugondnoki busz járat segít a szomszédos települések megközelítésében.
A helyközi járatok lehetővé teszik a szomszédos települések megközelítését, illetve az Eger-Nyíregyháza távolsági busz jelent nagyobb térségi kapcsolatot. A megyeszékhellyel, Miskolc várossal nincs közvetlen autóbusz járat kapcsolat. Miskolc Tiszaújváros, vagy Mezőcsát városokon keresztül érhető el.

Nevezetessége:

Közérdekű adatok:

Forrás: Wikipédia

Vélemény, hozzászólás?