Horgászvezetés a Tiszán

Dobozi Gábor Horgászvezetés, túravezetés +36/70 360 0250

Az eredményes tiszai horgászathoz elengedhetetlen fontosságú tényező a megfelelő helyismeret. Aki ezzel nem rendelkezik, fogási esélye főleg a szerencse kérdése. Annak érdekében, hogy egy horgászat után teli szákkal térjünk vissza a kikötőbe, érdemes horgászvezető segítségét kérni, aki halfajtól függő horgászhelyekre kísér minket. A napi szintű információk birtokában segít megválasztani a legesélyesebb horgászmódszert, igény szerint megfelelő felszerelést biztosít és lehetőség szerint a saját maga által etetett és fenntartott helyre navigál minket. Az alkalmazandó horgászmódszert bemutatja, horgászatunkat végig kíséri. Sikertelenség esetén vagy kívánságra másik helyet választhatunk, mely szintén az Ő gondozása alatt áll. Utunk során tájékoztatást kapunk az adott hely érdekességeiről, történelméről, látványosságáról. Többnapos tartózkodás esetén teljes programot javasol az érdeklődőknek.

Amikor néhány évvel ezelőtt beleszerettem ebbe a környezetbe, azt gondoltam, hogy minden úgy működik, mint az egyes telepített és gondosan kezelt tavakon. Hozom a profi felszerelésem, csalizok, és már szákolom is a halat. Hát, nagyot tévedtem. Egy élő víz a maga természetességével teljesen mást kíván, mint a bértavak. Az itt élő halak tápláléka széles választékban megtalálható a természetben. Miért is keljen nekik az általam felkínált „gyanús” csali, mit keres a Tisza közepén 4db fűzött kukorica? Sokadszori eredménytelen horgászat után kértem segítséget a kikötőben. Mutassanak be valakinek, aki végre megmutatja nekem, hogy ezen a 127 km2 – en tényleg van hal és tényleg méltán híres kapitális harcsáiról, pontyairól.

Ekkor mutattak be Dobozi Gábornak, aki már gyermekkora óta lelkesen és sikeresen horgászik a Tiszán, a Hortobágyi Nemzeti Park által kiadott Túravezetői engedéllyel rendelkezik és örömmel osztja meg tudását az idelátogatókkal. Ezen engedély birtokában olyan helyekre vezeti a túrázókat, ahova csak és kizárólag vizsgázott túravezetők léphetnek be. Saját tapasztalatom szerint a horgász – és túravezetést hivatásszerűen műveli, tevékenysége alatt gondosan ügyel a természeti értékek megóvására is.

Az weboldal tartalmi részével kapcsolatban többször kértem véleményét, tanácsát és segítségét annak érdekében, hogy Önöket minél részletesebben tájékoztathassam. A friss hírek menüpont tartalmi részének állandó informátora.

Büszke vagyok rá, hogy mára baráti kapcsolat alakult ki közöttünk és nagyon sokszor „csak úgy” alapon horgászunk közösen és a nekem kialakított horgászhelyet sajátjaként kezeli.

A sikeres horgászathoz és élmény gazdag túrához javaslom, hogy előre egyeztessenek Gáborral időpontot az alábbi elérhetőségen, ahol készséggel áll az érdeklődők rendelkezésére:

Dobozi Gábor Horgászvezetés, túravezetés +36/70 360 0250