Mindszent – Lovas gyermeknapra készül Mindszent

Május utolsó hétvégéjén egy példaértékű összefogás eredményeként valósul meg az idei gyermeknapi program Mindszenten. A rendezvényre egy emberként készülnek helyi intézmények és civil szervezetek.

A május 28-i Fiatal Lovak Kvalifikáló Versenyét követően 29-én, vasárnap tartják Mindszenten a Városi Gyermeknapot, amelyet idén a lovas pályán szerveznek meg. Zsótér Károly polgármester úgy fogalmazott az előkészületek kapcsán, hogy figyelemreméltó és egyszersmind példaértékű ez az összefogás. A Mindszenti Lovas Klub kért lehetőséget arra, hogy kvalifikáló versenyüket követően rendhagyó helyszínen, a lovas pályán kerülhessen sor a rendezvényre.

A Lovas Klub, a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ, az iskolák és óvodák munkatársai, valamint számos civil szervezet tagsága dolgozik együtt azért, hogy egy feledhetetlen gyermeknappal fogadhassák a mindszentieket. Mindenki azzal segíti a rendezvényt, amivel tudja: eszközeivel, erejével, önkéntes munkájával. Egy szóval: érdemes lesz kilátogatni május 29-én a lovas pályára, és nem csupán a gyerekeknek.

Csatordai Lajos, a Lovas Klub elnöke elmondta, nagyon örülnek, hogy otthont adhatnak a rendezvénynek: „Az előkészületek már zajlanak, az érintett szervezőkkel már több egyeztetésen vagyunk túl annak érdekében, hogy egy színvonalas napon vehessen részt a város lakossága. A Kulturális Központ és a civil szervezetek vezetőivel olyan változatos programokat tudunk megszervezni, ahol mindenki megtalálhatja a számára megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. Mindenkit szeretettel várunk!”

-A programok 10 és 18 óra között tartanak. Kezdésként az óvodások és iskolások lépnek színpadra: látható lesz a Károly Óvoda Ficánka csoportja, a Mindszenti Általános Iskola Tagintézményének osztályprodukciói és az Icinke-Picinke Néptánc Csoport. Ezt 11 órától a Szentesi Voltige Team lovas akrobatika bemutatója követi – ismertette Mezeiné Bodnár Henriette.
A Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ művelődésszervezője hozzátette, ezután, 11 óra 30 perctől egy órán át a budapesti Tátika Zenekar zenés, interaktív vadnyugati gyermekműsorát élvezheti a közönség.

Helyi csoportok, a Mindszenti Karate Csoport, valamint a Ritmus Tánc- és Fitnesz Stúdió hódmezővásárhelyi vendégei is a nagyérdemű elé állnak 14 óra és 15 óra 30 perc között, majd 16 óra 30 percig western kaszkadőr show lesz, Piroch Gábor kaszkadőrszakértő és csapata közreműködésével.

16:30 és 17 óra között a Szegedi Linedance Klub country táncbemutatójával, majd 17 óra és 17 óra 30 perc között country táncházával zárják a gyermeknapot.
Kísérőprogramokként Lóvá tett lovasok elnevezéssel családi akadályversenyt rendeznek a Központi Általános Iskola és tagintézménye, a Károly Óvoda és tagintézménye, a Kulturális Központ, valamint a Mocorgó UFC közreműködésével.

Ezen kívül lesz kézműves foglalkozás, arcfestés, helyi kézműves portékák vására, lovaskocsizás, lovagoltatás, horgászjáték, ingyenes ugrálóvár, étkezési lehetőség, valamint finom falatok az „Együtt Egymásért a Fiatalokkal” Mozgáskorlátozottak Egyesülete, a Mindszenti Kézilabda Club és Mindszent Város Önkormányzata, valamint a Mindszenti Idősekért Alapítvány támogatásával.

Megyeri József

Forrás: www.promenad.hu

Vélemény, hozzászólás?