Zöldséges halas tésztasaláta

6

Hozzávalók:

  • 50 dkg tengeri halfilé
  • 50 dkg orsó tészta
  • 1 padlizsán
  • 1 cukkini
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 ek zöld pesto
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm, majd leszűröm, és egy tálban összekeverem a pestoval.

A halat 1-2 cm kockára vágom, ha fagyasztott, előtte kiolvasztom.

A sárgarépát vékony karikára szeletelem, a padlizsánt és cukkinit felkockázom.

Wokban, vagy magas falú serpenyőben 1 ek olajat hevítek, rádobom a sárgarépát, és 5 percig pirítom, majd a cukkinit és a padlizsánt együtt hozzáadom, és addig pirítom, amíg picit megpárolódnak.

Szeretem, ha a zöldség nem puhul meg teljesen. Ha kész, a tésztához keverem.

A maradék megforrósított olajra teszem a halat, ráfacsarom a citrom levét, sózom, borsozom, és addig pirítom, míg zsírjára sül. Ekkor ezt is a tésztához keverem óvatosan, hogy a hal ne törjön, és tálalom.

Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.

Forrás: www.receptneked.hu

Vélemény, hozzászólás?