Tejben főtt ponty sárgarépával

9

Hozzávalók:

  • 1 kg pontyfilé
  • 5-6 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek keményítő
  • 0,5 dl száraz vörösbor
  • 1/2 zacskó halak fűszerkeverék
  • 2 dl Meggle főzőtejszín
  • őrölt bors

Elkészítése:

A pontyfilét beirdalom, feldarabolom, besózom és egy lábasba helyezem, amiben meg fogom főzni.

10 percet állni hagyom, hogy a só átjárja, majd felöntöm tejjel, annyira, hogy ellepje és belereszelek 1 gerezd fokhagymát.
Felforralom és a forrástól számítva 15 percig főzöm.

Közben egy másik lábasban vajat melegítek, rádobom a karikára vágott sárgarépát, pár percig pirítom, majd aláöntöm a bort, megszórom fűszer keverékkel, ráreszelem a maradék fokhagymát, sózom, borsozom és fedő alatt puhára párolom.

A tejszínt elkeverem a keményítővel, ha a répa megpuhult a halon lévő tejjel felöntöm, majd beleöntöm a tejszín és keményítő keverékét, elkeverem, felforralom és tálalom.

A halszeleteket óvatosan szedem a tányérra, hogy ne törjenek. Ha szükséges párolt rizzsel kiegészíthető.

Forrás: www.receptneked.hu

Vélemény, hozzászólás?