Savanyú káposztás Pikáns Harcsaleves

2

HOZZÁVALÓK 4 személyre:
– 30 dkg harcsafilé
– 6-10 dkg kolozsvári szalonna
– 40 dkg savanyú káposzta
– 10 dkg sárgarépa
– 5 dkg petrezselyem gyökér

pikáns harcsaleves

– 2 dl tejszín
– fokhagyma
– chili
– ízlés szerint kapor
– izsóp
– ételízesítő
– babérlevél
– citrom
– 2 ek. étkezési keményítő
– fűszerpaprika helyett 1 tk. kurkuma

ELKÉSZÍTÉS: 

A savanyú káposztát átvágjuk, hogy túl hosszú szálak ne legyenek benne és ha szükséges átmossuk. Hideg vízben feltesszük főni.

Következnek a darabolások: A kolozsvári szalonnát kis csíkokra, a hagymát finomra, a zöldségeket félkarikára, a halat nagyobb kockára vágjuk.

Leveses fazékban megpirítjuk a szalonnát, a hagymát és a zöldségeket. Rövid lére felengedjük, ebben pároljuk meg a harcsa kockát a hozzáadott fűszerekkel és ízesítőkkel. Ráöntjük az ekkorra megfőtt káposztát a lével együtt, a tejszínnel dúsítjuk és az oldott keményítővel a kívánt sűrűséget beállítjuk.

Végül citrom frissen reszelt héjával és facsart levével tesszük pikánssá.

Jó Étvágyat hozzá!

Forrás: www.recept-kereso.eu

Vélemény, hozzászólás?