Roston sült harcsafilé vegyes zöldségkörettel

7

Hozzávalók:

  • 1 kg fagyasztott tengeri harcsafilé
  • kevés liszt
  • kevés őrölt pirospaprika
  • fél citrom leve
  • napraforgóolaj a hal sütéséhez
  • 5 szem krumpli
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 250 g gyorsfagyasztott vegyes zöldség ( karfiol, brokkoli, sárgarépa, petrezselyemgyökér, stb.)
  • frissen őrölt bors
  • kevés balzsamecet
  • kevés olívaolaj

Elkészítése:

A fagyasztott halszeleteket kiolvasztjuk, lecsepegtetjük. (Lehet készíteni friss, filézett (szálkamentes) halszeletekből is.)

A halszeleteket mindkét oldalán enyhén megsózzuk, megborsozzuk, citromlével enyhén megcsorgatjuk. Egy órát hűtőben pihentetjük úgy, hogy a szeletek egymással érintkezzenek.

Mikor kicsit pácolódott a hal, gondosan leitatjuk mindegyikről külön-külön a nedvet, majd paprikás lisztbe forgatjuk őket. Bőséges napraforgóolajban kisütjük a halszeleteket.

Közben a krumplit megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük annyira, hogy kicsit puhuljon, de még roppanós maradjon.

Leszűrjük, majd az előre elkészített más zöldségfélékkel együtt kevés olívaolajon serpenyőben körbe pirítjuk őket.

Hozzáadjuk az apróbbra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, és a zöldségek pirítása közben, a lángot levéve, pár csepp balzsamecetet is csorgatunk a serpenyőbe.

Enyhén megsózzuk, kevés borsot őrlünk rá, majd tányérra halmozzuk. A sült halszeletekkel a tetején tálaljuk. Kímélő, rendkívül egészséges ebéd, vagy vacsora, más köretet nem is igényel.

Forrás: www.receptneked.hu

Vélemény, hozzászólás?