Ropogós tőkehalfilé színes körettel

6

Hozzávalók:

  • 2 szelet tőkehalfilé
  • 1 el kukoricadara
  • 1 tk zabkorpa
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 csipetnyi kakukkfű
  • 2 ek olaj
  • bors
  • citrom

Köret:

  • 20-20 dkg bébirépa és zöldbabhüvely
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • 1 tk virágméz
  • 1 tk olívaolaj

Elkészítése:

Hal készítése:

A halat előző este kivesszük a fagyasztóból, és hagyjuk hűtőben felengedni. Másnap leöblítjük vízzel, majd meglocsoljuk citromlével, és így hagyjuk pihenni 1-2 órán keresztül.

Sütés előtt konyhai törlőkendővel leitatjuk a nedvességet róla, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel.

Egy tálcán összekeverjük a zabkorpát a kukoricadarával és a pirospaprikával, és ebbe beleforgatjuk a halszeleteket. Teflon serpenyőben forró olajon kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük mindkét oldalukat.

Köret készítése:

Felmelegítjük az olajat és a vajat, rátesszük a mirelit zöldségeket, és fűszerezés után roppanósra pároljuk.

Az üzletben megvásárolt kész saláta mixre  pár csepp citromot és olívaolajat csepegtetünk. Tálaláskor balzsamkrémet csepegtetünk rá.

A halat citrommal és a színes körettel tálaljuk.

Forrás: www.receptneked.hu

Vélemény, hozzászólás?