Pontyfasírt krumplichips-szel és paradicsomsalátával

2

Hozzávalók:

  • 50 dkg pontyfilé
  • 1 db tojás
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 kiskanál mustár
  • 1/2 citrom
  • 1/2 zsemle
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • olaj a sütéshez

A körethez:

  • 1 kg burgonya (sárga)
  • olaj a sütéshez

A salátához:

  • 4 db paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • só, bors, cukor, ecet (15%), olívaolaj

Elkészítése:

A zsemlét vízbe áztatom, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágom. A pontyfilé bőrét eltávolítom és a húst – a benne lévő “Y” szálkákkal együtt – apróra vágom.

Sózom, borsozom és meglocsolom a fél citrom levével. Hozzáadom a vöröshagymát, a fokhagymát, a tojást, a mustárt, a paprikát és a kiáztatott és jól kinyomkodott zsemlét.

Ha a massza túl lágy, akkor egy-két kiskanálnyi zsemlemorzsát teszek hozzá. 10 perc pihentetés után fasírt golyókat formázok, zsemlemorzsába forgatom és forró olajban aranybarnára sütöm.

A krumlit meghámozom, kb 2mm vékony szeletekre vágom, majd többször átöblítem, hogy keményítő tartalmától megszabaduljak. A vizet gondosan leitatom és forró olajban ropogósra sütöm.

A salátához a paradicsomot és a hagymát vékony szeletekre vágom és egy tálba rétegezem. A rétegezés közben sózom, borsozom.

Kevés (2-3 cl) ecetben egy teáskanál cukrot és egy csipet sót feloldok és salátára locsolom. Tálaláskor egy kievés olívaolajjal meglocsolom.

Forrás: www.receptneked.hu

Vélemény, hozzászólás?