Pikáns tárkonyos halleves recept

2

Hozzávalók:

  • 50 dkg afrikai harcsafilé
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kisebb burgonya
  • 4 ek (lm) tejföl
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1,5 l víz
  • 2 babérlevél
  • 0,5 citrom frissen facsart leve
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 1 ek szárított tárkony
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt fehér bors

Elkészítése:

Az apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon megpároljuk, majd hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott burgonyát, és ezt is megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, néhányszor átforgatjuk (vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert akkor megkeseredik), majd lehúzzuk a tűzről.

Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a tárkonnyal, hozzáadjuk a babérlevelet, az aprított petrezselyemzöldet, felöntjük a fehérborral, visszatesszük a tűzhelyre, és forrástól számított 15-20 percet főzzük.

A halat megmossuk, apró kockára vágjuk, és ha a burgonya puhára főtt, ezt is a leveshez adjuk. További 15 percet főzzük.

Ha a hal is megpuhult, a tejfölt elkeverjük néhány merőkanál forró leveslével, a citrom levével, a leveshez öntjük, és összeforraljuk.

Citromkarikával, frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva forrón tálaljuk.

Forrás: www.receptneked.hu

Vélemény, hozzászólás?