Paprikás kukoricadarás lisztben sült keszeg recept

4

Hozzávalók:

  • 2-3 db 25-30 dkg-os keszeg
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • tej a pácoláshoz
  • 2 ek liszt
  • 1 ek kukoricadara
  • 1 tk pirospaprika
  • olaj a sütéshez
  • citrom az ízesítéshez

Elkészítés:

A megmosott halat fokhagymával elkevert, sós tejbe tesszük, és néhány órát (még jobb egész éjszakát) a hűtőben hagyjuk pihenni.

Papírtörlőre szedve szárazra törüljük.

A panírozáshoz a lisztet elkeverjük a kukoricadarával, a pirospaprikával, és ízlés szerint sóval. Meghempergetjük benne a halakat, majd bő, forró olajban pirosra sütjük.

Forrás: www.receptneked.hu

Vélemény, hozzászólás?