Mángoldos harcsatekercs

3

Hozzávalók:

  • 3 szelet friss harcsafilé
  • 6 mángold levél
  • 1 ek vaj
  • 1 dl zsírszegény tejszín
  • 1 ek olívaolaj
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek  rozsliszt
  • 1 tk pirospaprika
  • fél citrom leve

Elkészítése:

A halat hideg víz alatt megmossuk, kevés citromlével meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk. Helyezzük egy papírtörlő kendőre, hogy a nedvességet felszívja.

A mángold leveleket egy kevés sós vízben a fokhagymával együtt 1-2 percig pároljuk, majd kiszedjük, és hagyjuk lecsepegni.

A mángold leveleket ráhelyezzük a halra, erre vajat teszünk (kb. 1 kávéskanálnyit mindegyikre), és óvatosan, de szorosan feltekerjük.

Egy hústű (vagy fogpiszkáló) segítségével összetűzzük, és paprikás lisztben megforgatjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a maradék vajat is, és a tekercsek minden oldalát rövid idő alatt megpirítjuk.

Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tepsibe beleöntjük a tejszínt, és ráhelyezzük az elősütött harcsákat. A serpenyőbe (amiben a halat elősütöttük) egy evőkanál vizet öntünk, felforraljuk, és ráöntjük a halra.

A tepsit fóliával lefedjük, és fólia alatt 10 percet pároljuk, majd a fóliát levéve 2-3 percet pirítjuk.

Tipp:

Mi petrezselymes újkrumplival és tárkonyos gombasalátával ettük. Tengeri halfiléből is kipróbálható.

Forrás: www.receptneked.hu

Vélemény, hozzászólás?