Korianderes narancsos pisztráng zöldborsó orsottóval

12

Hozzávalók:

  • 4 pisztráng
  • 30 dkg hántolt árpa (gersli)
  • 30 dkg zöldborsó (kifejve)
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom
  • 1 narancs
  • 2 dkg gyömbér (friss)
  • 5 g koriandermag (összetörve)
  • 2 ek méz
  • 2 ek olívaolaj
  • szerecsendió
  • bors
  • kristálycukor
  • étkezési keményítő

Elkészítése:

A pisztrángokat filézzük, ízesítjük a korianderrel, sóval, reszelt citrom és narancshéjjal. Sütésig hűtőben tároljuk!

A gerslit jól megmossuk és felmelegített olajon átforgatjuk. Sózzuk és felöntjük vízzel, majd készre főzzük. Használhatunk hozzá húslevest vagy alaplevet is!

A zöldborsót kifejtjük, majd feltesszük főni. Sóval és kevés kristálycukorral ízesítjük. Mikor megfőtt 1/3 részét kivesszük és villával darabosra nyomkodjuk. A maradékot kevés főzőlével és 5 dkg vajjal mixerrel pürésítjük. Összekeverjük a gerslivel és az összenyomkodott zöldborsóval. Összeforraljuk, ízesítjük borssal és ha kell sóval (tehetünk bele összevágott menta levelet is, ebben az esetben a zöldborsó főzőlevébe tegyük bele a menta szárát).

A citromról és a narancsról vágjunk le 1-1 kávéskanálnyi héjat (kb 0,5 cm hosszúra és nagyon vékonyra vágjuk). Lehetőleg a fehér részt teljesen távolítsuk el. A mézet és az olajat melegítsük fel és adjuk hozzá a felvágott héjakat. Ízesítsük gyömbérrel, szerecsendióval, sóval és borssal. A gyümölcsök levét facsarjuk ki és öntsük hozzá, majd forraljuk fel.
Étkezési keményítővel picit sűrítsük be (használhatunk hozzá száraz fehérbort is).

A serpenyőt melegítsünk fel , majd tegyük bele a vajat. A filéket a bőrös oldalukkal kezdve süssük aranybarnára, majd a másik oldalt is.

Tálalásnál adhatunk hozzá szalmaburgonyát is.

Forrás: www.receptneked.hu

Vélemény, hozzászólás?