Harcsacsíkok bundában

3

Hozzávalók:

  • 50 dkg bőr nélküli afrikai harcsafilé
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 db tojás
  • 7-8 evőkanál liszt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • 1 citrom leve
  • bő olaj a sütéshez

Elkészítése:

A harcsát ujjnyi csíkokra vágom, sózom, borsozom, meglocsolom a citrom levével és 20 percet pihentetem.

A gombát, hagymát, petrezselymet finomra vágom, majd a tojással és a liszttel palacsintatészta-sűrűségű masszává dolgozom (sót, borsot ebbe is teszek).

A halcsíkokat lisztbe forgatom, utána a sűrű gombás masszába is megforgatom és forró olajban pár perc alatt készre sütöm.

Köretként a hagymás-majonézes krumplisaláta, a rizibizi vagy akár a sült krumpli is passzol hozzá.

Forrás: www.receptneked.hu

Vélemény, hozzászólás?