Harcsabrassói

1

Hozzávalók:

  • 50 dkg afrikai harcsafilé (bőr nélkül)
  • 70 dkg sütni való burgonya
  • 1 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fehér bors
  • petrezselyemzöld
  • kevés olíva olaj
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A halat ujjnyi csíkokra vágom, sózom, borsozom, meglocsolom a fél citrom levével. 20 percet pihentetem. A krumplit meg hámozom, hasábokra vágom és olajban kisütöm.

A halat forró olíván pár perc alatt megsütöm, a végén teszem hozzá a fokhagymát és a petrezselymet, majd összeforgatom a friss burgonyával. Fogyasztás előtt citromot csepegtetek rá.

Tipp:

Ha a sült krumplit kétszer sütöd (először csak félig, lecsepegteted, hagyod kihűlni és utána készre sütöd), akkor kívül ropogós, belül omlós lesz, érdemes kipróbálni.

Forrás: www.receptneked.hu

Vélemény, hozzászólás?