Harcsa édeskömény-petrezselymes mártásban

Harcsa_edeskomenyes_petrezselymes_martassal_bbe3d67133181eca9b53a3b94ec2bc78

Hozzávalók

  • 1 kg afrikai harcsafilé
  • 8-10 dkg liszt
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • frissen őrölt bors
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • a mártáshoz:
  • a leeső halhús
  • 1 vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1-1,5 teáskanál édesköménymag
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1-2 dl tejszín
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

  1. Harcsa édesköményes-petrezselymes mártásban

    A halat 6 x 4 cm-es szeletekre vágjuk, megsózzuk. A megtisztított, felkockázott vöröshagymát 2 dkg vajon az édesköménnyel üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a leeső halhúst, sózzuk, és felöntjük kb. 1 l vízzel. Közepes lángon puhára főzzük.
    A megtisztított fokhagymát finomra aprítjuk, 2 dkg vajon átkeverjük, megszórjuk liszttel, és felöntjük a leszűrt édesköményes-halas alaplével. 10-15 percig főzzük, turmixoljuk, majd ismét átszűrjük, hogy selymes állagú legyen. Fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék vajat, közben rázogatjuk a mártást, majd ízlés szerinti mennyiségű tejszínt öntünk hozzá. Végül belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet (keveset hagyunk belőle a díszítéshez is).
    A lisztet elvegyítjük a pirospaprikával, sóval, borssal, és beleforgatjuk a halat. Kevés olívaolajon pirosra sütjük. Tálba merjük a mártást, a sült harcsát ráhelyezzük, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Forrás: www.kifoztuk.hu

Vélemény, hozzászólás?