Gombás harcsapaprikás

7

Hozzávalók:

  • 1 kg afrikai harcsa (filé)
  • 50 dkg gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 1 ek sertészsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 350 g tejföl
  • 1 ek étkezési keményítő
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • őrölt chili ízlés szerint

Elkészítése:

A zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát.

Felszeleteljük a gombát és a paprikát, majd rádobjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, míg zsírjára nem sül. Sűrűn megkeverjük.

Ezután rászórjuk a pirospaprikát, és beleaprítjuk a paradicsomot, felöntjük borral, és fedő alatt főzzük.

Közben a halat 2-3 centis kockákra vágjuk, és ha a paradicsom is szétfőtt, a gombás alaphoz adjuk. Nem kell sok a halnak, a forrástól számított 10-15 percen belül megfő.

A tejfölt csomómentesre keverjük a keményítővel, kevés forró szaftot merünk bele, összekeverjük, majd visszaöntjük a halhoz. Óvatosan keverjük, hogy a hal ne törjön. Első forrásig főzzük.

Tipp:

Leginkább nokedli, vagy túrós csusza illik hozzá, de kifőtt tésztával is tálalható.

Forrás: www.receptneked.hu

Vélemény, hozzászólás?