Arany durbincs zöldfűszerekkel

14

Hozzávalók:

  • 2 arany durbincs (kb 30 dkg-osak)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kisebb csokor kakukkfű
  • kisebb csokor koriander
  • kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 1/2 citrom leve
  • színes bors
  • hal fűszerkeverék
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítése:

A halat ízlés szerint csepegtessük meg a citromlével, majd kívül-belül sózzuk és szórjuk meg a fűszerkeverékkel.

A zöldfűszereket vegyesen fogjuk össze csokorba, a fokhagymát a kés lapjával kicsit nyomjuk össze. Ezután helyezzük bele a hal hasüregébe először az összenyomott fokhagymát, majd a zöldfűszeres csokrot (ízlés szerint több fokhagymagerezdet is tehetünk).

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olívaolaj felével. Ezután helyezzük rá egymásmellé a befűszerezett durbincsot, majd frissen őröljünk rá színes borsot. Végül locsoljuk meg a maradék olívaolajjal (én úgy spricceltem le az olajjal).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve locsoljuk meg a hal bőrét a forró olajjal, majd hagyjuk egy kicsit hűlni (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).

Tálalás előtt helyezzük a halat tányérra és citromszelettel tálaljuk. Ízlés szerint salátát vagy más köretet is kínálhatunk hozzá.

Forrás: www.receptneked.hu

Vélemény, hozzászólás?