Afrikai harcsa Esterházy módra

8

Hozzávalók:

  • 60 dkg szálka és bőr nélküli afrikai harcsafilé
  • 2 ek finomliszt
  • 6 ek olaj
  • 1 púpozott ek vöröshagymakrém (vagy 1 vöröshagyma )
  • 1 dl fehérbor
  • késhegynyi őrölt fekete bors
  • 1 babérlevél
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 2 kk mézes mustár
  • 0,5 citrom leve
  • 2 ek kapribogyó levétől lecsepegtetve
  • 1,5 dl tejföl

Elkészítése:

A halfilét megmossuk, és letörölgetjük, majd átnézzük, hogy véletlenül se maradjon benne szálka (ehhez csipeszt használjunk), majd megsózzuk. Ezután lisztbe forgatjuk, és egy széles serpenyőben, a fele olajon, oldalanként 3 percig sütjük, majd félretesszük lecsepegni.

A serpenyőt elmossuk, szárazra töröljük, a maradék olajat megforrósítjuk benne, majd a felaprított hagymát megfuttatjuk rajta. A bor felét ráöntjük, megborsozzuk, a babért beledobjuk. Egy kevés vizet adunk hozzá, megsózzuk, s lefedve alacsony hőmérsékleten pároljuk kb. 10 percig.

A petrezselymet felaprítjuk, a répát meg a gyökeret tisztítás után gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.A hagymához adjuk, mustárral és citromlével ízesítjük, a lecsöpögtetett kapribogyót belekeverjük. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefedve 10 percig pároljuk.

Akkor jó, ha a zöldségek kissé roppanósak maradnak. A tejfölt a maradék liszttel és a félretett borral simára keverjük, a zöldséges levet ezzel sűrítjük. Amikor kész, a sült halat ráfektetjük a tálra, és mellé kínáljuk a mártást. Köretnek spagettit kínáljunk hozzá.

Forrás: www.receptneked.hu

Vélemény, hozzászólás?